POPUNJAVANJE I OBLIKOVANJE USANA

Spremni za leto

Kada se odlučiti na povećanje usana?

Pune i oblikovane usne simbol su senzualnog i mladalačkog izgleda. Prirodan izgled pri oblikovanju usana postiže se veoma jednostavnom i bezbolnom metodom, prirodnim, hijaluronskim filerom. Volumen koji se dobija nakon intervencije, daće svežinu i mekoću vašem licu koja je dugotrajna.

Ukoliko mislite da su vam usne tanke i neupadljive, ukoliko su vam usne nesimetrične, ili ukoliko jednostvano želite senzualniji i podmlađen izgled, vreme je da se odlučite za najefikasniji korektivni metod – povećanje usana primenom hijaluronskih filera.
Popunjavanje usana hijaluronskum filerima jedna je od najpopularnijih procedura, gde je pored kvaliteta hijalurona veoma bitna stručnost i posvećenost lekara koji će oblikovati vaše usne.
Povećanje usana hijaluronskim filerima radi se kod osoba koje imaju prirodno manji volumen usana, (kod tankih usana), kod starijih osoba u slučajevima kada je došlo do atrofije tkiva u području samih usana, kao i kod osoba koje žele naglasiti senzualnost usana i dobiti lepšu simetriju lica.
Nakon hijaluronskih filera usne postaju lepo oblikovane, prirodno uvećane, hidrirane, senzualne i znatno podmlađene. Pored postizanja volumena, moguće je podići uglove usana, iskorigovati postojeću asimetriju, naglasiti konture i ukloniti sitne bore oko usana.

Zašto koristimo hijaluronske filere, a ne silikon?

Hijaluronski filer predstavlja hijaluronsku kiselinu u obliku gela, koja se pomoću iglica aplikuje u kožu. Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca svakog organizma, koja se vremenom resorbuje iz organizma. Odgovorna je za mladalački izgled kože, a njena najbitnija uloga je snažno vezivanje vode. Hijaluronski fileri se mogu injektovati u sve regije lica, koriste se za nadoknadu volumena, preoblikovanje kontura lica, dodavanje volumena usnama i korekciju finih linija i bora na koži.

Hijaluronski filer je najbezbedniji materijal, jer se radi o prirodnoj supstanci organizma, dok su silikon, biopolimer, metakril veštački materijali, koji su u zemljama Zapadne Evrope zabranjeni. Vremenom, trajni materijali, poput silikona, metakrila i biopolimera menjaju oblik, stvaraju se grudvice i usne izgledaju asimetrično i neprirodno. Ukoliko kasnije želite da uklonite trajni materijal, on se može ukloniti samo hirurški i teško ga je u potpunosti ukloniti. Usne koje su uvećane trajnim materijalom ne mogu se kombinovati sa hijaluronskim filerima.

Kako se izvodi procedura?

Procedura se izvodi u lokalnoj anesteziji i potpuno je bezbolna. Za 15 do 30 minuta dobićete željeni oblik usana.Nakon tretmana, mogući su blag otok i crvenilo koje prolazi za 24 do 48 sati, a nakon 2 nedelje očekuje se konačan rezultat.

Koliko traju rezultati postignuti hijaluronskim filerima?

Željeni efekti postignuti primenom hijaluronskih filera traju od 8-12 meseci, što je individualno i zavisi od više faktora (stres, pušenje, preterano izlaganje sunčevim zracima itd.)
Prednost uvećanja usana hijaluronskim filerima je što uvek možemo da menjamo oblik, veličinu, ali i da vratimo naš prirodni izgled usana, kao i što ne postoji period oporavka kao posle hirurških intervencija.

Zakažite besplatnu konsultaciju u Dermaville na tel 066 630 34 34 ili zakažite online.