phoneicon
Beljenje-zuba2019-12-02T05:29:56+00:00

BELJENJE ZUBA

Beljenje zuba

Beljenje zuba je proces koji se primenjuje kod pacijenata koji nisu zadovoljni svojom bojom prirodnih zuba. Postupak je vrlo jednostavan i predstavlja hemijsku reakciju izmedju spoljašnje površine zuba i preparata na bazi vodonika i karbamid peroksida.

Blistavo beli zubi su u današnje vreme imperativ i mnogo je uzroka promene njihove boje. Ukoliko ste primetili da su izgubili belinu, da su postali žute boje ili da imaju mrlje, vreme je da posetite svog zubara i uradite njihovo izbeljivanje. Pre samog procesa, Vaš zubar će utvrditi da li na Vašem zubu postoji neki kvar. Nakon toga, sledi čišćenje i priprema za sam proces izbeljivanja.

Samostalno izbeljivanje u kućnim uslovima, ’’preparatima’’ poput sode bikarbone ili limunovog soka je nešto što se ne preporučuje jer se zubima čini dugotrajna šteta koja može imati velike posledice.

Zašto zubi menjaju boju?

Brojni su uzroci promene boje zuba i mogu se podeliti na spoljašnje i unutrašnje. Spoljašnji uzroci su loše navike, pušenje, kao i konzumiranje kafe i tamnih pića. Unutrašnji su upotreba antibiotika, genetika i odumiranje živca.

Na koje načine možemo izbeliti zube?

Zubi se mogu izbeliti na dva načina: ordinacijski i kućno. U našoj ordinaciji za izbeljivanje zuba koristimo lasere.

Prednosti laserskog beljenja zuba:

  • Promena boje za 4 nijanse
  • Tretman traje kraće
  • Pogodan za pacijente sa oseljivim zubima

Kućno izbeljivanje zuba se obavlja pomoću folija i gela, koje pacijent sam koristi kod kuće. U ovom procesu deluje se u manjim koncentracijama duži vremenski period.

Ko sme da izbeljuje zube?

Lasersko izbeljivanje zuba mogu obavljati osobe koje imaju zdrave zube, a žele imati lepši osmeh. Izbeljivanje zuba ne mogu obavljati osobe mladje od 16. godina, kao i trudnice. U svim ostalim dobima izbeljivanje je dozvoljeno.

Kako se ponašati nakon izbelhivanja zuba:

Nakon beljenja može se javiti prolazna osetljivost zuba,pojava belih mrlja na desnima,koje prolaze u roku od par dana.

Koliko traje efekat beljenja?

Kod pacijenatakoji puše, piju crno vino, tamna pica, jedu cveklu i kurkumu efekat traje kraće. Kod ostalih pacijenata efekat duže traje.

Zakažite besplatnu konsultaciju u Dermaville na tel 066 630 34 34 ili zakažite online.