phoneicon
Keramičke krunice i mostovi2019-09-12T18:31:47+00:00

KERAMIČKE KRUNICE I MOSTOVI

Keramučke krunice i mostovi

Keramičke krunice su porcelanske kapice koje se koriste kod pacijenata koji imaju funkcionalna i estetska oštećenja zuba. Keramičkom krunom se mogu korigovati izgled, boja i oblik zuba.
Odlukuju se velikom čvrstoćom, otporna na hemijske reakcije i koroziju.Ono što je najvažnije biokompatibilna je i ne izaziva nukakvu alergiju.

Kako se postavlja keramička kruna:

Zub je potrebno prvo pripremiti,izbrusiti kako bi se stvorio prostor za krunicu.Potom se utima otisak i dalji postupak je izrada u zubnotehničkoj laboratoriji. U sledećoj poseti nadoknada se cementira u ustima pacijenta.

Vrste krunica:

  • Metaloketamičke krunice
  • Staklo keramika
  • Cirkon keramika

Metaloketamičke krunice:

Metalokeramička kruna je napravljena od legure metala koja je u potpunosti prekrivena keramikom tako da metalni deo nije vidljiv. Prednost je čvrstina koju pruža metal, zato se primenjuje za prekrivanje kutnjska i predkutnjaka. Nedostatak je mogućnost pojave alergije.

Staklo keramika:

Ona se preporučuje kod pacijenata koji žele da reše problem prednjih zuba, zbog visokih estetskih osobina.Keramika u potpunosti imitira prelamanje svetlisti prirodnih zuba.

Cirkon keramika:

Je visoko kvalitetan estetski materijal. Za izradu ovih krunica potrebano je manje uklanjanja zubnog tkiva u odnosu na metalkeramiku. Imaju veliku pokrivnu moć, kod devitalizovanih zuba. I još jednu veliku prednost, jer nema pojave crnog ruba, zbog povlačenja desni u odnosu na konstrukcije koje sadrže metal.

Zakažite besplatnu konsultaciju u Dermaville na tel 066 630 34 34 ili zakažite online.