MIKRODERMOABRAZIJA

ŠTA JE MIKRODERMOABRAZIJA?

Mikrodermoabrazija je neinvazivna metoda kojom se pomoću dijamantskih nastavaka uklanja površinski sloj epiderma (stratum corneum). Ona predstavlja baznu proceduru u cilju poboljšanja teksture kože. Idealna procedura koja kožu priprema za ostale tretmane. Primenjuju se dve različite vrste mikrodermoabrazije:

  • prva je sa dijamantskim kristalima, sa različitim prečnikom
  • druga je sa kristalima aluminijum oksida

KOJE SU INDIKACIJE ZA MIKRODERMOABRAZIJU?

Mikrodermabrazija se može primenjivati kod svih tipova kože. Koristi se za smanjenje proširenih pora, korekciju sitnih bora, blagih hiperpigmentacija i površnih ožiljaka. U zavisnosti od indikacija, tipa i stanja kože, određuje se stepen mikrodermoabrazije, veličina dijamantske sonde, brzina i broj prelazaka preko tretirane regije. Možemo je primenjivati kako na licu, vratu i dekolteu, tako i na telu ( grubi laktovi, kolena, leđa, kao i priprema za mezoterapiju bez igala na telu).

KOJE SU PREDNOSTI MIKRODERMOABRAZIJE?

Tretman je neinvanzivan i potpuno bezbolan, bez perioda oporavka. Mikrodermoabrazija vraća sjaj i blistav ten koži. Odlične rezultate daje kao metoda pre mezoterapije bez igala jer omogućava dublju penetraciju preparata. Takođe može biti pripremni tretman za druge estetske procedure. Rezultati mikrodermoabrazije su odmah vidljivi, a klijenti se odmah mogu vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

KOLIKO ČESTO SE MOŽE RADITI MIKRODERMOABRAZIJA?

Mikrodermoabraziju možemo raditi u razmaku od sedam dana do dve nedelje u zavisnosti od tipa i stanja kože. Ukoliko mikrodrmoabraziju koristimo kao pripremni tretman pre mezoterapije bez igala, tretman ponavljamo na dve nedelje. A kada je mikrodermoabrazija jedini tretman koji se primenjuje, razmak između tretmana može biti sedam dana i preporučuje se serija od šest tretmana.

U KOJIM SLUČAJEVIMA MIKRODERMOABRAZIJA NIJE METODA IZBORA?

Ukoliko postoje upalni procesi kože, treba biti obazriv prilikom odabira tretmana. Mikrodermoabrazija nije metoda izbora kod aknozne kože i kože sa intenzivnom rozaceom, kao i kod koža sa gljivičnim i bakterijskim infekcijama. Takođe, ne primenjuje se kod osoba koje su na terapiji Roakutanom, kao i kod akutnog herpesa i prisustva zaravnjenih bradavica na koži.

Zakažite besplatnu konsultaciju u Dermaville na tel 066 630 34 34 ili zakažite online.