MEZOTERAPIJA KOSE

Mezoterapija kose

Da li ste znali da je mezoterapija kose jedan od najpopularnijih i najtraženijih tretmana u svetu i kod nas?

Poslednjih godina, sve više svetske populacije, kako muškaraca tako i žena ima problem sa prevremenim gubitkom kose. Tome najviše doprinosi savremen, ubrzan i stresan način života, bilo da se radi o samoj proređenosti vlasištva ili totalnom gubitku.

Kome je namenjen tretman mezoterapije kose?

Tretman mezoterapije kose je namenjen svima koji žele da spreče dalji gubitak kose i podstaknu rast nove. Ali ne samo njima. Ovaj tretman namenjen je i onima koji žele da poboljšaju kvalitet postojeće kose, tako da se može raditi i u preventivne svrhe.

Koji je uzrok gubitka i opadanja kose?

Jedan od bitnih faktora gubitka i proređenosti kose je genetika, ali veliku ulogu imaju stres, poremećaj rada štitne žlezde, hormonski disbalans, nedostatak gvožđa i još mnogi faktori.

Kako se izvodi tretman mezoterapije kose?

Tretman se izvodi metodom mezoterapije. Radi se iglicama ili rolerom. Ispod kapilicijuma, direktno do folikula dlake unose se preparati koji u sebi imaju hijaluronsku kiselinu i mnoštvo vitamina i minerala, kao što je bakarni tripeptid koji je jedan od najaktivnijih komponenti i prodire duboko do samog folikula dlake. Sem aktivnih tripeptida koktel u sebi sadži ekstrakte placente i matične ćelije.

Svi ti elimetni su potrebni za rast kose i poboljšanje kvaliteta postojeće, obnavljajući funkciju folikula. Iz tog folikula se postiče rast zdrave, čvrste i pigmentovane dlake. Aktivni tripeptidi su odobreni od FDA (Američki biro za hranu i lekove). Tako se jača folikul dlake, stimuliše njegova funkcija, povećava cirkulacija i podstiče rast same dlake, što dovodi do potpune regeneracije i revitalizacije kose. Pored peptida aktivira se i stimuliše funkcija keratinocita koji su odgovorni za formiranje i rast nove dlake. Tretman se može izvoditi i drugom metodom koja u sebi sadrži faktore rasta i matične ćelije. Takođe i taj metod je veoma efikasan za sam rast i bolji kvalitet postojeće kose.

Često se radi još boljih rezultata kombinuju ove dve metode mezoterapije kose, s tim što se tretman faktorima rasta i matičnim ćelijama radi jedanput u toku meseca, a tretmani mezoterapije koktelima se u početku rade svake nedelje.

Koliko tretmana mezoterapije kose je potrebno?

Broj tretmana određuje lekar na osnovu stanja kose. U odnosu na to da li je u pitanju gubitak kose ili samo poboljšanje kvaliteta iste, broj tretmana će biti različit.
U početku minimalni broj tretmana je od 4 do 8, što zavisi, kao što smo rekli, od same indikacije.
Prva serija tretmana se radi na 7 dana, a kasnije se tretmani proređuju i rade se na dve nedelje, pa na mesec dana.
Kada postignemo zadovoljavajući efekat preporučuje se da se rezultati održavaju na svakih 6 meseci do godinu dana.

Koji delovi su najugroženiji gubitkom kose?

Obično su to teme i zalisci, ali mogu biti zahvaćene i veće površine, kao što su i delovi potiljka.

Za šta se još koristi tretman mezoterapije kose?

Tretman mezoterapije kose bilo da se radi mezokoktelima ili drugom metodom uz korišćenje faktora rasta i matičnih ćelija, preporučuje se nakon transplantacije kose, radi održavanja rezultata.

Ko izvodi tretman mezoterapije kose?

Mezoterapiju kose u ordinaciji DermaVille izvode licencirani doktori estetske medicine sa dugogodišnjim iskustvom i odličnim rezultatima u toj oblasti.

DermaVille za vašu prirodnu lepotu!

– Sada za vas mezoterapija po promotivnim cenama: paket od 6 tretmana po ceni 5 –

Zakažite besplatnu konsultaciju u DermaVille-u na tel 066 630 34 34 ili zakažite online.