LIPOLIZA

lipoliza

Brinu vas „jastučići“ na stomaku, bokovima ili ispod gluteusa, a trenirate naporno i na specijalnom ste režimu ishrane! U DermaVille ordinaciji možete naći brzo i lako rešenje, bez perioda oporavka. Samo za vas stručnjaci DermaVille-a osmislili su dobitnu kombinaciju tretmana, lipoliza i aparaturna lipoliza Venus Legacy aparatom.

Šta je lipoliza?

Lipoliza je medicinska injekciona procedura koja se koristi za topljenje lokalizovanih masnih naslaga. Lipoliza je nastala u Francuskoj 1952. godine, a procedura je zvanično priznata 1987. godine i stavljena na spisak medicinskih procedura. Lipolizom se smanjuju obimi koji su nastali nagomilavanjem masnih ćelija na određenim regijama. Dolazi do reoblikovanja željene regije (stomak, bokovi, noge, kolena, ruke, podbradak).

Kako izgleda tretman lipolizom i koliko tretmana je potrebno uraditi?

Tretman se izvodi korišćenjem ultra tankih iglica i ubrizgavanjem lipolitika direktno u lokalizovane masne naslage koji dovode do topljenja masnih naslaga u određenoj regiji (reoblikovanje željene regije, stomak, bokovi, noge, kolena itd). Lipoliza je bezbedna i bezbolna procedura koja kratko traje. Serijom od 3 do 6 tretmana postiže se željeni efekat, a postupak se ponavlja nakon četiri nedelje.

Šta sadrži koktel za lipolizu?

Vrstu i količinu lipolitika određuje lekar individualno u zavisnosti od potrebe klijenta.
Za lipolizu se koristi fosfatidil holin ( PPC), jedan od najvažnijih enzima koji učestvuju u regulisanju ćelijskog metabolizma. Fosfatidil holin normalizuje metabolizam masti i belančevina, učestvuje u obezbeđenju uslova za rad imunog sistema. Koristi se u medicini u prevenciji masne embolije i za stimulisanje jetre na čišćenje krvi od masnoće. PPC emulguje masti i olakšava njihovu apsorpciju i transport.
Lipoliza predstavlja odličnu alternativu liposukciji, jer nema perioda oporavka, a rezultati postignuti lipolizom su trajni ukoliko se pridržavate zdravog načina života.

Kako lipoliza deluje?

Za razliku od klasične dijete lipolizom postižemo kompletnu destrukciju masnih ćelija (adipocita), u okviru koje se razgrađuje zid masne ćelije i vezivne pregrade, tako da u tretiranoj regiji ne dolazi do ponovnog nagomilivanja masnih naslaga.

  1. 1. Lipolitik dovodi do topljenja masnih ćelija i oslobađaju se masne kiseline.
  2. 2. Lipolitik hidrolizuje masne kiseline i čini ih rastvorljivim u tečnoj sredini.
  3. 3. Masne kiseline van masnih ćelija su signal da makrofagi ( čistači našeg organizma) ubrzano dolaze na mesto delovanja i odnose masne kiseline u jetru gde se dalje metabolišu.

Koje su kontraindikacije za lipolizu?

Kontraindikacije za lipolizu su:

  • Trudnoća
  • Dojenje
  • Aktivne maligne i autoimune bolesti
  • Infektivna stanja

Kakve su reakcije nakon lipolize?

Na mestu uboda može se javiti blag otok, crvenilo ili modrice koje su prolaznog karaktera i povlače se za par dana.
Nakon lipolize poželjno je uraditi limfnu drenažu koja može biti ručna ili aparaturna. Za postizanje najboljih i najbržih rezultata, preporučuje se kombinacija lipolize i Venus Legacy tretmana.

Zakažite besplatnu konsultaciju u Dermaville na tel 066 630 34 34 ili zakažite online.