Juvéderm Volite Skin Booster

Podmlađivanje pomoću hijaluronskog gela

Vremenom koža stari, procenat hijaluronske kiseline se smanjuje i koža postaje opuštena, dehidrirana, naborana, neelastična. Upravo iz tih razloga, kao preventivu koristimo hijaluronsku kiselinu u obliku gela. Hijaluronska kiselina je prirodni sastojak svakog organizma, koja postepeno nestaje i primenom hijaluronskih filera nadomešćujemo gubitak volumena, vraćamo koži svežinu i jedrinu i samim tim usporavamo proces starenja.

Prešavši dug put, od klasičnih popunjavanja bora, preko savremenih tehnika aplikovanja hijaluronskih filera po MD kodovima, konturisanja lica, brade i vilica, do nehiruškog liftinga lica. Sada je najpoznatiji svetski brend Allergan lansirao najnoviji hijaluronski filer – Juvéderm Volite Skin Booster koji predstavlja novu eru u hidrataciji i kvalitetu kože.

Šta je Juvéderm Skin Booster Volite?

Skin Boosteri pozitivno utiču na kožu, koja pokazuje znakove starenja i umora. Ovaj preparat ukrštene hijaluronske kiseline je posebno dizajniran da poboljša kvalitet kože, njenu teksturu, hidrataciju, elastičnost, glatkoću dok vraća sjaj umornoj koži. Preparat najnovije generacije “Skin Booster Volite“ je takođe pantentiran VYCROSS tehnologijom. VYCROSS tehnologija predstavlja jedinstvenu mešavinu hijaluronskih lanaca manje i veće molekulske težine, koji su čvrsto povezani jedinstevnim procesom poprečnog vezivanja. To znači da hijaluonski fileri sa VYCROSS tehologijom daju prirodne rezultate i potpuno se prožimaju na sopstvenom tkivu.

Kako se izvodi ova procedura?

Najpre se na tretiranu regiju nanosi antestetik u vidu kreme, koji stoji dvadesetak minuta. Juvederm Volite ima u sebi lidokain (anestetik), tako da je procedura skoro bezbolna. Za razliku od ostalih filera na bazi hijalurosnke kiseline koji se injektuju u potkožno tkivo, Skin Booster Volite se injektuje intradermalno i utiče na poboljšanje kvaliteta i strukture kože lica, vrata, dekoltea i šaka.

Skin Booster Volite se aplikuje ultra tankim iglicama, ravnomerno, duž čitave površine tretirane kože u vidu malih kapljica, koje kontinuirano tokom devet meseci hidriraju kožu. Tada dolazi do sinteze kolagena i elastina, koža se podmlađuje, poboljšava se njena tekstura, elastičnost, čvrstina i koža postaje blistava.

Za koje regije se koristi Skin Booster Volite?

Skin Booster Volite se koristi za regije:

 • lice
 • vrat
 • dekolte
 • šake
 • regija oko usana takozvane “pušačke bore” ili „bar code“ bore
 • ožiljci od akni

Kome se preporučuje Skin Booster Volite?

Skin booster-i vraćaju koži blistavost, hidriraju je, učvršćuju, ujednačavaju ten, poboljšavaju nepravilonosti na koži, smanjuju fine bore i usporavju starenje kože. Skin booster Volite preporučuje se svima koji žele da poboljšaju ne samo izgled nego i suštinski kvalitet kože – to je prvi dermalni filer koji nakon samo jednog tretmana poboljšava kvalitet kože, sa efektom čak do devet meseci.

Šta je potrebno da znamo pre tretmana Skin Booster-om Volite?

Kako bi se postigli najbolji rezultati, postoji nekoliko saveta šta bi trebalo da uradite dan uoči tretmana:

 • Ne bi trebalo uzmati antikoagulantnu terapiju, aspirin (10 dana pre tretmana), biljne suplemente sa belim lukom ili ginko bilobu.
 • Preporuka da se ne konzumira alkohol noć pre tretmana.
 • Ukoliko je moguće, trebalo bi izbeći korišćenje šminke ili kozmetičkih sredstava na dan tretmana.

Koji su rezultati nakon tretmana Skin Booster-om Volite i koliko traju?

Desetak dana nakon aplikovanja Volite-a očekuje se značajno bolje hidrirana koža, bolji tonus, smanjene bore i bitno poboljšanje teksture i blistavosti kože.Rezultati traju i do 9 meseci.
Kod većine pacijenata, potreban je jedan tretman. Kod značajno narušene teksture kože, izrazite suvoće i fotooštećene kože, tretman je potrebno ponoviti nakon mesec dana.

Da li je tretman bolan i da li postoji period oporavka?

Pre tretmana nanosi se anestetik krema, a pored toga, Skin Booster Volite sadrži lidokain (anestetik), i injektuje sa najtanjim TSK iglicama, pa je samim tim tretman bezbolan.

Period oporavka je izuzetno kratak. Nakon tretmana mogu zaostati tragovi uboda, ređe male modrice koje prolaze nakon 1-3 dana, i jednostavno se mogu prekriti korektorom. Pacijenti se odmah mogu vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Kakva se nega preporučuje nakon tretmana?

Kako bi se osigurali najbolji rezultati, postoji nekoliko preporuka za negu nakon tretmana:

 • piti dosta vode 48 sati nakon tretmana.
 • ne koristiti šminku na tretiranoj regiji 12 sati nakon tretmana.
 • ne izlagati tretiranu kožu direktnom sunčavom zračenju (zračenju iz solarijuma) dve nedelje nakon tretmana.
 • ne koristiti saunu dve nedelje nakon tretmana.

Koje su kontraindikacije?

Kontraindikacije su:

 • na regijama koje su zahvaćene infekcijom ili inflamatornim procesom
 • kod pacijenta sa ne tretiranom epilepsijom, kod pacijenata koji pate od hiprertrofije ožiljaka
 • kod pacijenata sa preosetljivošću na lidokain
 • kod trudnica i dojilja
 • istovremeno uz laserksi tretman, duboki hemijski piling ili dermoabroziju se ne sme raditi tretman Skin Booster-om Volite.

Ko izvodi proceduru Skin Booster-om Volite?

U ordinaciji DermaVille, proceduru izvode isključivo sertifikovani lekari estetske medicine sa dugogodišnjim iskustvom.

Zakažite besplatnu konsultaciju u Dermaville na tel 066 630 34 34 ili zakažite online.