phoneicon
Keramičke fasete – Veneers2019-11-11T19:22:06+00:00

KERAMIČKE FASETE – VENEERS

Veneers

Keramičke fasete su idealno rešenje kod pacijenata koji žele „Holivudski beli osmeh“. To su tanki prozirni porculanski listići koji se lepe na spoljašnju površinu zuba. Njima se može postići promena boje, oblika, veličine i položaja zuba.

Ukoliko niste zadovoljni svojim zubima, njihovom bojom, veličinom, oblikom ili rasporedom, keramičke fasete mogu biti savršeno rešenje za Vas. Postavka keramičkih faseta nije bolna procedura i pri tom se Vaši zubi ne oštećuju.

Gde se koriste?

Keramičke fasete je trajno protetsko rešenje koje se postavlja na prirodne zube. Porcelan imitira gleđ prirodnog zuba i ima sjaj i propuštanje svetlosti kao prirodan zub.
U odnosu na bezmetalne krunice, predstavlja manje invazivanu proceduru. Priprema se i brusi samo spoljašnja površina zuba, tako da se ovim postupkom ne šteti gleđ.

Kod koga se primenjuju fasete?

IIdealni kandidati su pacijenti koji imaju svoje prirodne zube i nemaju veliki gubitak čvrstog zubnog tkiva, kao i oni pacijenti koji nemaju velike kompozitne, bele plombe.

Šta keramičke fasete mogu rešiti?

  • Uspešno rešavaju razmak izmedju zuba
  • Naprsnuće gleđi
  • Diskoloritet zuba (prebojenost zuba)
  • Okrnuti (istrošeni) zubi

Kako se ponašati nakon postavljanja keramičkih faseta?

Nakon postavljanja keramičkih faseta, najčešće nema procesa oporavka i pacijenti se odmah mogu vratiti normalnim aktivnostima i fizičkoj aktivnosti. Međutim, ove fasete su veoma tanke keramičke ljuspice i oni pacijenti koji ih imaju moraju biti pažljivi u odabiru hrane koju konzumiraju. Ne sme se jesti koštunjavo voće poput badema, ililešnika. Takođe, savetujemo da se izbegava i žilava hrana.
Pacijenti bi trebalo da pravilno održavaju oralnu higijenu i da redovno dolaze na stomatološke kontrole.

Kako se ponašati nakon izbeljivanja zuba: da li treba da se ponavlja?

Nakon beljenja može se javiti prolazna osetljivost zuba,pojava belih mrlja na desnima,koje prolaze u roku od par dana.

Koliko traje efekat beljenja?

Pacijenti koji puše, piju crno vino, Coca-colu, jedu cveklu i kurkumu efekat je kraći. Kod ostalih pacijenata efekat duže traje.

Zakažite besplatnu konsultaciju u Dermaville na tel 066 630 34 34 ili zakažite online.