HEMIJSKI PILING

Akne, mitiseri, proširene pore ili hiperpigmentacije su nešto sa čime se svako od nas susreo tokom života. Jedno od efikasnih rešenja koje nudimo u DermaVille-u su hemijski pilinzi.

ŠTA JE HEMIJSKI PILING?

venus

Hemijski piling predstavlja poceduru uklanjanja površnog sloja epiderma. Hemijski piling dubinski čisti pore, uspostavlja seboregulaciju (koža se manje masti i usporava se punjenje pora), popravlja teksturu kože i podstiče sintezu kolagena u dubljim slojevima kože. Cilj hemijskog pilinga je da ukloni mrtvi sloj ćelija epiderma i omogući koži da se regeneriše. Postoji više vrsta hemijskih pilinga i njih prilagođavamo svakom tipu i stanju kože. Takođe postoje više različitih proizvođača pilinga, a mi u DermaVille-u koristimo najbolje od medicinske kozmetike, kao što su NeoStrata, Skin Tech i Innoaesthetics. Najčešće ih koristimo kod stanja kao što su masna koža, akne, proširene pore i mitiseri, dehidrirana koža, hiperpigmentacije, ožiljci od akni, sitne bore i devitalizovana koža.

KOJA SU BLAGOTVORNA DEJSTVA HEMIJSKOG PILINGA?

Hemijski piling ima višestruka blagotvorna dejstva kao što su

  • masna i aknozna koža – uspostavlja seboregulaciju, smiruje upalne procese (akne),
  • proširene pore i mitiseri – dubinski čisti izvodne kanale lojnih žlezda i sužava pore, smanjuje pojavu mitisera,
  • dehidrirana koža – omogućava dublje prodiranje preparata za hidrataciju, vraća vlažnost i vitalnost,
  • hiperpigmentacije – izbeljuje pege i fleke nastale od sunca, akni…
  • sitne bore i devitalizovana koža – postepeno ublažava sitne bore i revitalizuje kožu.

KOJE VRSTE HEMIJSKIH PILINGA POSTOJE?

Postoje tri vrste hemijskih pilinga:

  • površni hemijski piling
  • srednje duboki hemijski piling
  • duboki hemijski piling

ŠTA POSTIŽEMO POVRŠNIM HEMIJSKIM PILINGOM?

Površni hemijski piling se najčešće radi sa kiselinama od 20% – 35% u zavisnosti od proizvođača i vrste kiseline koja se koristi. Kiseline koje se koriste za površne hemijske pilinge su: glikolna, mandelična, limunska, laktobionska, salicilna, azelaična, kojična kiselina… Najčešće ga koristimo kao pripremni piling za druge procedure i dublje pilinge. Njegova prednost je ta što nema period oporavka, nema ljuštenja kože i crvenila. Koža nakon hemijskog pilinga je sjajna, zdrava i spremna da primi sva blagotvorna dejstva budućih tretmana i preparata koji se koriste. Ovim hemijskim pilingom se postiže blaga eksfolijacija (perutanje koje se ne vidi golim okom).

ŠTA POSTIŽEMO SREDNJE DUBOKIM HEMIJSKIM PILINGOM?

Srednje duboki hemijski piling koristimo za tretiranje ožiljaka, hiperpigmentacija, finih bora, akni i strija. Ovo je hemijski piling veće jačine koji se najčešće radi trihlorsirćetnom kiselinom (TCA). Upotrebljavaju se hemiski pilinzi sa 15%, 25% i 35% TCA kiseline u zavisnosti od stanja kože klijenta. Koža nakon ovog pilinga je crvena, zatim na nekim delovim potamni i ljušti se u proseku 7 dana. Ljuštenje kreće najčešće nakon trećeg dana. Koža se ljušti u tankim, providnim ili tamnim skvamama (ljuspicama, listićima). Cilj ovog pilinga je i stimulacija fibroblasta, ćelija odgovornih za stvaranje kolagena i elastina. Ovi hemijski pilinzi se rade u zimskom periodu.

ŠTA POSTIŽEMO DUBOKIM HEMIJSKIM PILINGOM?

Duboki hemijski piling je najčešće na bazi fenola i koristi se za dubinsko podmlađivanje kože. Ova vrsta pilinga zahteva dug period oporavka, te se iz tog razloga prednost daje drugim metodama koje ne zahtevaju period oporavka ili zahtevaju znatno kraći period oporavka.

KAKO SE IZVODI HEMIJSKI PILING?

Prvi korak u izvođenju hemijskog pilinga je adekvatna priprema kože, koja ima ulogu da detaljno očisti i odmasti kožu, kako bi piling bolje delovao. Nakon pripreme precizno nanosimo odgovarajući hemijski piling, a koncentraciju i vrstu hemijskog pilinga određujemo prema tipu i stanju kože. Od nanošenja hemijskog pilinga pa do njegove neutralizacije, sve vreme pratimo reakciju kože, a očekivano vreme reakcije je 5 do 10 minuta. Tokom hemijskog pilinga prisutno je blago do intenzivno peckanje koje prestaje nakon neutralizacije. Sama procedura je bezbolna, komforna i kratko traje. Nakon hemijskog pilinga prisutno je blago do intenzivno crvenilo (u zavisnosti od vrste i dubine prodiranja pilinga) na tretiranoj regiji koje brzo prolazi. Većina hemijskih pilinga može da se radi tokom cele godine uz obaveznu i adekvatnu zaštitu od sunca. Hemijske pilinge možemo da kombinujemo sa ostalim procedurama, čime postižemo brže, bolje i dugotrajnije rezultate svih tretmana.

Obradujte vašu kožu hemijskim pilingom, a ona će vam biti zahvalna.

VIDEO O TRETMANU

Zakažite besplatnu konsultaciju u Dermaville na tel 066 630 34 34 ili zakažite online.