KLASIČAN TRETMAN LICA

Nega i održavanje za čistu i blistavu kožu.

Koža, kao naš najveći organ, predstavlja zaštitnu barijeru koja nas štiti od negativnih spoljašnjih uticaja. Usled izloženosti zagađenom vazduhu, ultraljubičastom zračenju, duvanskom dimu i svakodnevnim nanošenjem šminke struktura kože zadebljava, pune se pore, koža gubi svežinu i poprima umoran izgled. Tretman koji nam efikasno pomaže da negujemo kožu i očuvamo njene zaštitne funkcije jeste upravo klasičan tretman lica.

ŠTA JE KLASIČAN TRETMAN LICA?

Klasičan tretman lica podrazumeva osnovnu negu lica, koji još nazivamo i higijenski tretman. Može se raditi kod svih tipova i stanja kože u cilju dubinskog čišćenja pora. Klasičnim tretmanom lica takođe omogućavamo dublju penetraciju aktivnih supstanci u kožu, bilo da su u pitanju preparati koje koristimo u toku samog tretmana, a takođe i kada su u pitanju preparati koje koristimo u sklopu kućne nege.

ŠTA PODRAZUMEVA KLASIČAN TRETMAN LICA?

Klasičan tretman lica započinjemo uklanjanjem šminke, kreme i tragova ostalih preparata na koži, a potom radimo blagi mehanički piling koji će ukloniti površni, zadebljali sloj mrtvih ćelija kože. Zatim prelazimo na otvaranje pora koje se može raditi vapozonom ili enzimima, u cilju lakšeg čišćenja mitisera. Nakon toga radimo čišćenje pora (komedoekspresiju). Klasičan tretman lica po potrebi može sadržati i masažu. Nakon što smo temeljno očistili pore cilj nam je da umirimo i ishidriramo kožu maskom koja odgovara tipu i stanju kože.
U toku klasičnog tretmana lica je idealno uraditi i Dermalux LED fototerapiju koja zahvaljujući plavom i infracrvenom svetlu predstavlja moćan antibakterijski tretman (ublažavanje i prevencija akni), a takođe i ublažava crvenilo i podstiče regeneraciju kože. Više o Dermalux LED fototerapiji možete pogledati ovde.

KADA SE RADI KLASIČAN TRETMAN LICA?

Klasičan tretman lica se može raditi samostalno u cilju nege i održavanja čistog i blistavog tena. Takođe, idealan je i kao priprema za ostale tretmane, jer samo ukoliko su pore čiste a koža adekvatno pripremljena može da primi i maksimalno iskoristi aktivne supstance, a efekti budućih tretmana su bolji.
Klasičan tretman lica se radi jednom do dva puta mesečno u zavisnosti od tipa i stanja kože. U kombinaciji sa hemijskim pilingom daje odlične rezultate, posebno kod masne i problematične kože sklone aknama. Više o hemijskom pilingu možete pročitati ovde.

Klasičan tretman lica

Zakažite besplatnu konsultaciju u Dermaville na tel 066 630 34 34 ili zakažite online.