HIPERPIGMENTACIJE – FLEKE

ŠTA SU HIPERPIGMENTACIJE I KAKO NASTAJU?

Hiperpigmentacije ili fleke su tamna područja na koži koja nastaju usled dugotrajnog izlaganja suncu. Fleke se mogu pojaviti i tokom trudnoće, uzimanja kontraceptivnih pilula ili hormonskog poremećaja. Fleke se najčešće pojavljuju na licu u predelu čela, nosa, obraza, nausnica, a na telu dekoltea, šaka i ramena. Prvi znak starenja kože su fleke (fotostarenje), zbog čega treba izbegavati prekomerno izlaganje suncu i adekvatno se štititi. Fleke mogu biti jasno oivičene (fleke od sunca) ili razlivene (melasma). Razlivene fleke (melasme) daju neujednačenu boju koži, a ten izgleda prošarano.

KOJIM TRETMANIMA SE MOGU UKLONITI HIPERPIGMENTACIJE?

U zavisnosti od oblika i načina na koji su nastale, fleke tretiramo pomoću:

VENUS VIVA – jedini aparat koji uspeva da već nakon prvog tretmana ukloni čak i do 80% ožiljaka, pigmentacija i bora. Saznaj više…

HEMIJSKIH PILINGA – koji imaju za cilj da izbele fleke i ujednače ten, pomoću više različitih vrsta kiselina, a procenat hemijskog pilinga zavisi od tipa kože i inteziteta fleka. Saznaj više….

DERMAPEN 4 – kombinacija više različitih supstanci koji stimulišu regeneraciju kože i prosvetljuju ten. Saznaj više….

MEZOTERAPIJE – kojom se aplikuje određena vrsta koktela u srednji sloj kože i ima za cilj da ukloni ili ublaži fleke. Saznaj više….

KAKO ZAŠTITITI KOŽU I SMANJITI POJAVU HIPERPIGMENTACIJA?

Kožu treba štititi od sunčevih zraka tokom cele godine, a naročito u letnjem periodu i nakon tretmana. Adekvatna zaštita smanjuje mogućnost pojave novih fleka, kao i pojačavanje postojećih. Idealnu zaštitu od štetnih sunčevih zraka postižemo pomoću  krema sa visokim zaštitnim faktorom ( minimum 30 spf). Stručno osoblje DermaVille-a odrediće adekvatan zaštitni faktor na osnovu tipa i stanja kože. Kreme sa zaštitnim faktorom potrebno je koristiti tokom cele godine, a ne samo tokom leta. Koža je u tom slučaju sto posto zaštićena od štetnih sunčevih zraka i može da se regeneriše. Primenom adekvatne zaštite i krema  koje kontrolišu sintezu melanina postižemo bolje i dugoročnije efekte tretmana.

Akcija: Rešite se hiperpigmentacija uz specijalne akcije!

Jesen je pravo vreme kada se treba posvetiti rešavanju problema hiperpigmentacija:

– Venus Viva 24.500 RSD je sada 19.600 RSD

Akcija traje do 31.11.2020