KAKO UKLONITI STRIJE?

Kako ukloniti strije

Strije su linearne atrofije (istanjenja) kože koje se lako mogu prepoznati kao ružičaste ili beličaste linije. Strije kada su vidljive mogu učiniti da se osećamo manje privlačno te u skladu sa tim često korigujemo i način odevanja, a ne retko i ponašanja. Na sreću strije možete značajno umanjiti na jednostavan i bezbolan način. Naravno najbolje je ukoliko sa tretmanima krenete što pre tj. dok su strije crvene ili ljubičaste. Savremeni tretman Venus Legacy koji podstiče sintezu sopstvenog kolagena je dobro rešenje u kombinaciji sa tretmanima Dermapen 3 i mezoterapijom koji koži daju vitamine, minerale, a pored toga i stimulišu faktore rasta koji su vrlo bitni u rešavanju nastalih strija. Hemijski pilinzi se takođe mogu dodati i kombinovati sa prethodno pomenutim tretmanima u zavisnosti od strukture samih strija. Masaža strija i kozmetika za kućnu negu čine da proces bude brži i dugotrajniji.

KAKO NASTAJU STRIJE?

Strije se mogu javiti na bilo kom delu tela, najčešće su to butine, stomak, grudi, ruke ili leđa. Strije nastaju usled ubrzanog rastezanja kože do koga najčešće dolazi zbog naglog rasta, prekomerne težine ili u trudnoći, a takođe usled smanjene produkcije kolagena i elastina. Strije se češće javljaju kod ženskog pola, a bitan uslov za nastajanje strija je i genetska predispozicija.

KAKO SE MOGU TRETIRATI STRIJE?

Postoji veliki broj procedura kojima se strije mogu tretirati. Mi u DermaVille-u imamo multidisciplinarni i individualni pristup za tretiranje strija. Tretmani koje nudimo u estetskom centru DermaVille za strije su: Venus Legacy, mezoterapija za strije, Dermapen 3, hemijski piling, masaža strija, kućna nega za tretiranje strija.

  • Venus Legacy – Venus Legacy je baziran na jedinstvenoj 4D tehnologiji (radiotalasi, pulsno elektomagnetno polje, Vari Pulse i real time feedback) koje zajedničkim snagama deluju na smanjenje strija. Tretman Venus Legacy aparatom poboljšava oksigenaciju, dovodi do bolje ishrane tkiva i stvaraju se novi krvni sudovi, stimuliše sinteza kolagena. Tretmani Venus Legacy aparatom su vrlo prijatni, klijenti imaju osećaj tople masaže, a samim tim komforniji je za tretiranje strija koje su zahvatile veću regiju. Osim umanjenja strija na tretiranim regijama struktura i tonus kože su znatno bolji. Kombinacijom Venus Legacy i Dermapen 3 tretmana, rezultati su brži i bolji. Potrebno je uraditi seriju od 6 tretmana na nedelju dana.
  • Mezoterapija – Mezoterapija je medicinska procedura kojom se odgovarajuće supstance (vitamini, minerali, antioksidansi, hijaluron) ubrizgavaju u srednji sloj kože (mezoderm). Efekat mezoterapije se postiže farmakološkim ( hemijskim) delovanjem samih preparata i mehaničkom stimulacijom kože mikro iglama. U zavisnosti od problema koji se rešava za svakog klijenta se zasebno kombinuje mezoterapijski koktel. Kokteli koji se koriste za strije sadrže oligoelemente kao sto su silicijum, magnezijum, mangan, cink i bakar. Koktel za strije deluje tako što poboljšava i normalizuje celularni metabolizam i stimuliše ćelije vezivnog tkiva kože na produkciju kolagena i elastina.
    Potrebno je uraditi seriju od 5 do 10 tretmana na nedelju dana u kombinaciji sa drugim metodama za tretiranje strija.

DermaPen 3 Strije

  • Dermapen 3 – Dermapen 3 je revolucionarni aparat koji ima za cilj da regeneriše kožu. Dermapen 3 je procedura kojom se stimuliše stvaranje kolagena i omogućava bolja apsorpcija aktivnih supstanci. Dermapen 3 podstiče urođenu sposobnost kože da se samostalno regeneriše kao odgovor na mikrotraume. Takođe, u sklopu tretmana koristimo specijalne koktele protiv strija, koji zahvaljujući aparatu prodiru u odgovarajući sloj kože i maksimalno se iskorišćavaju. U zavisnosti od veličine i starosti strija potrebno je uraditi seriju od 3-6 tretmana na 3 do 6 nedelja.
  • Hemijski piling – Hemijskim pilinzima se mogu uspešno tretirati strije. Koriste se srednje duboki pilinzi koji poboljšavaju strukturu i kvalitet kože. Potrebno je uraditi seriju od 4-6 tretmana na 3-4 nedelje. Za najbolje rezultate preporučujemo kombinaciju sa drugim metodama.
  • Masaža strija – Jedan od tretmana za terapiju strija je i masaža, koja je jako popularna, ali kao samostalan tretman ne daje zadovoljavajuće rezultate. U kombinaciji sa drugim metodama klijenti mogu očekivati efikasne rezultate.

VREME JE DA SE OPROSTITE OD STRIJA NA VAŠOJ KOŽI

Sa terapijom strija treba početi što pre kako bi rezultati bili bolji. Zakazite vašu besplatnu konsultaciju u DermaVille-u na kojoj bismo odredili pravu kombinaciju tretmana za vas. Nakon tretmana dobijate i savet o kozmetici za kućnu negu koja će doprineti takodje da strije budu manje vidljive. Uz odgovarajuću kućnu negu strija efekti tretmana su delotvorniji i dugoročniji.

Zakažite besplatnu konsultaciju u Dermaville na tel 066 630 34 34 ili zakažite online.