Nazolabijalne bore

Kako ukloniti strije

ŠTA SU NAZOLABILAJNE BORE?

Nazolabijalne bore su linije koje se spuštaju od korena nosa do samih uglova usana.Kod nekih osoba izražene su manje ili više čak i u ranoj mladosti, mada se produbljuju sa godinama i postaju sve izraženije. Kod većine ljudi, pojavljuju se u srednjem ili kasnijem životnom dobu sa padom i drugih struktura lica.

KAKO NASTAJU NAZOLABIJALNE BORE?

Nazolabijalne bore obično nastaju gubitkom „masnog jastučeta“ (i drugih potpornih struktura) koji se nalazi između unutrašnje strane oka i sredine obraza u površinskom sloju kože. Sa njegovim gubitkom produbljuje se  podočnjak i pod dejstvom gravitacije, “spušta” se obraz. Taj gubitak potpore u središnjem delu lica dovodi do stvaranja nazolabijalnih bora. Ovaj proces prati gubitak tonusa kože i njeno istanjivanje.

KAKO UKLONITI NAZOLABIJALNE BORE?

Pacijenti se obično žale na produbljenje nazolabijalnih bora i žele da se one popune hijaluronskim filerom. Međutim, treba rešavati primarni problem nastanka nazolabijalnih bora, a to je u predelu midface-a (središnji deo lica).

Kada se hijaluron aplikuje u taj predeo, tj. predeo unutrašnjeg ugla oka i sredine obraza, ceo taj deo dobija ponovo formu kakvu je nekad imao i podiže na gore tj. vrši se lifting lica, a samim tim se i  uklanjaju nazolabijalne bore, ako nisu suviše izražene. Međutim, ako su bore izrazito duboke mogu se dopunski korigovati hijaluronskim filerima koji se aplikuje u samu nazolabijalnu boru.

Kod starijih osoba gubitak masnih jastučića se dešava i u drugim delovima lica, a ne samo u midface-u (središnjem delu lica). Dolazi do gubitka veza između masnih jastučića koji čine i potporu kože tako da se lice opušta ili  tzv. efekat sveća.

Svi ti problemi opuštenosti kože i “pada” lica se rešavaju hijaluronskim filerima različitih gustina, koji se aplikuju po potrebi u predelu jagodica, zoni donje vilice i brade, kako i samih nazolabijalnih bora, tako da se na taj način vrši face lifitng (zatezanje lica) što u mnogome doprinosi smanjenju nazolabijalnih bora.

DA LI JE TRETMAN KORIGOVANJA NAZOLABIJALNIH BORA BOLAN?

Nakon nanošenja topikalne anestezije u vidu kreme, izvodi se sama procedura korigovanje nazolabijalnih bora koja nije bolna i pacijent se može vratiti odmah svojim svakodnevnim obavezama. U ordinaciji DermaVille svaki pacijent dobija invidualni pristup i prema indikaciji će se odrediti način rada i izabrati odgovarajući hijaluronski filer.

KOLIKO TRAJE PROCES?

Proces traje najviše 15 do 20 minuta, a količina filera koja je potrebna za korigovanje se određuje na pregledu. Neposredno nakon intervencije, moguća je pojava blagog crvenila koja prolazi za par sati ili najkasnije do sledećeg dana.

KOLIKO TRAJU EFEKTI?

Efekti traju od 12-15 meseci, zavisno od filera koji je korišćen, od same mimike mišića, starosnog doba, načina života i metabolizma.

KO IZVODI PROCEDURU KORIGOVANJA NAZOLABIJALNIH BORA?

U ordinaciji DermaVille naši sertifikovani lekari obavljaju besplatne konsultacije i izvode same procedure.

DermaVille će se pobrinuti za vašu prirodnu lepotu!


Zakažite besplatnu konsultaciju u Dermaville na tel 066 630 34 34 ili zakažite online.