LASERSKA EPILACIJA

Laseri su aparati koji proizvode svetlost određenih talasnih dužina  koja utiče na sam pigment dlake. Laserski zrak se sprovodi doepilacija korena same dlake i uništava ga. Tretmane laserom treba sprovoditi više puta u određenim vremenskim intervalima usklađenih sa rastom dlaka. Ponavljanjem procedure oštećenje samog korena dlake postaje sve veće, a dlaka koja se pojavi nakon epilacije laserom postaje sve tanja i svetlija.

Samim tim oštećenjem korena dlake utiče se i na njen sporiji rast. Pošto je laserski zrak usmeren samo na pigment dlake, ostalo tkivo se  ne oštećuje, jer zrak prolazi kroz njega i ne prepoznaje ga. Zbog svega navedenog laserskom epilacijom se mogu tretirati samo dlake koje imaju pigment, a dlake bez pigmenta(sede-bele) se mogu  tretirati samo elektrolizom svake pojedinačno.

Koliko je potrebno uraditi tretmana laserske epilacije?

Prosečan broj tretmana je oko 6-8, ali je ipak sve individualno. Zavisi od kvaliteta same dlake, pigmenta i tipa, tj. obojenosti kože. Prosečan gubitak dlaka po tretmanu je oko 20-30%.

Kada je laserska epilacija najuspešnija?

Najuspešnija epilcaija je kod dlaka koje se nalaze u aktivnoj fazi rasta, kao i kod dlaka sa dosta pigmenta. Kada već pričamo o uspešnosti ne treba zaboraviti da veoma važnu ulogu ima i tip kože. Kod svetlih koža je epilacija mnogo uspešnija, dok kod tamnih se mora smanjiti  energija, pa je samim tim i manje uspešan tretman, dok kod osunčanih koža se epilacija i ne radi, dok ne prođe određeni period kada koža nije izložena suncu.

Da bi epilacija bila uspešna, takođe ne treba čupati dlake iz korena i izbeljivati ih, bar 2-3 nedelje pre dolaska na tretman. Savetuje se brijanje regije koja će biti tretirana u ovom vremenskom intervalu, jer tako pripremamo dlaku i dovodimo je u fazu rasta.

Kada epilacija nije dovoljno efikasna?

Kod pojedinih osoba se epilacija mora ponoviti i više od optimalnog  broja ponavljanja tretmana. To se odnosi na ljude koji imaju neki od hormonskih poremećaja-hormonski disbalans. U tim slučajevima se prvenstveno savetuje poseta endokrinologu.

Benefiti laserske epilacije

Prvenstveno je to bezbedna metoda, jer laserski zrak prodire u kožu par milimetara koliko mu je i potrebno da dođe do samog folikula dlake i uništi ga. Sve ostale strukture kože, kao što je žlezdano tkivo su potpuno bezbedne, jer se nalaze u dubljim slojevima.

Laser je naročito pogodan i efikasan kod FOLIKULITISA, tj. uraslih dlaka, jer rešava taj problem i koža nakon njega ostaje glatka.

Kada je pravo vreme za lasersku epilaciju?

Lasersku epilaciju je najbolje raditi u periodu godine kada koža nije izložena suncu, a to je upravo period koji je pred nama.

Zakažite besplatnu konsultaciju u Dermaville na tel 066 630 34 34 ili zakažite online.