Kako se rešiti hiperpigmentacije?

Kako ukloniti strije

KAKO SE REŠITI HIPERPIGMENTACIJE?

Hiperpigmentacije nastaju usled preokomorne količine melanine-pigmenta koji daje prirodnu boju našoj koži, kosi i očima. Prekomerna proizvodnja melanina uglavnom se vezuje za izlaganje kože sunčevim zracima sa genetskim faktorima itd.. One mogu da budu veliki esetski problem.

Postoje različiti tipovi hiperpigmentacija, a najčešći su:

  • pigmentacione fleke koje nastaju kao posledica izlaganju sunčevim zracima. Javljaju se na delovima lica i tela, koji su izloženi suncu, kao što su lice, šake i ruke.
  • melazma koja je posledica hormonskih uticaja, kao što je trudnoća i kontracepivne pilule.

KOJI SE TRETMANI PREPORUČUJU ZA REŠAVANJE HIPERPIGMENTACIJA?

U DermaVillu imamo najbolju kombinaciju tretmana, za rešavanje hiperpigmentacija.

  1. Najčešće se počinje sa hemijskim pilinzima. Hemijski pilinzi mogu biti površni i srednje duboki (TCA) Ponavljaju se kada prestane perutanje odnosno ljuštenje kod TCA pilinga. Potrebno je ponoviti seriju od 4-5 tretmana.
  2. Nakon pilinga, radi se Venus Viva. Venus Viva frakciona terapija je kombinacija nanofrakcione radiofrekvencije i SmartScan tehnologije. Radi se o revolucionarnoj, inteligentnoj tehnologiji koja isporučuje radiofrekventnu energiju putem mikroiglica u dublje slojeve kože. Pored toga što rešava hiperpigmentacije Venus Viva se koristi i za podmlađivanje, poboljšanje teksture kože, zatezanje kože, tretiranje ožiljaka od akni, ujednačavanje tena. Tretmani Venus Viva apratom se radi u seriji od 4-5 tretmana, ponavljaju se jednom mesečno
  3. Procedura koja je takođe odlična za rešavanje pigmentacija je PRP. PRP je procedura koja koristi sopstvene potencijale organizma u cilju regenercije i podmlađivanja. Tokom ove procedure dobijamo trombocite obogaćene faktorima rasta koji dovode do uklanjanja hiperpigmentacija, podmlađivanja, ujednačavanja tena, uklanjaju ožiljke i poboljšavaju teksturu kože. PRP je idealno raditi 2 nedelje nakon Venus Vive. Rade se 3 procedure na mesec dana.

DermaVille za Vašu prirodnu lepotu!


Zakažite besplatnu konsultaciju u Dermaville na tel 066 630 34 34 ili zakažite online.