Hidratacija kože

Koža je tokom hladnih i vetrovitih dana izložena lošim vremenskim uslovima, gubi vlažnost, istanjuje se, isušuje i ljuspa se, pa samim tim i brže stari.
U ovakivim uslovima kožu moramo sačuvati i zaštititi gubitak svih onih supstanci za njen svež, lep i zdrav izgled. Nijedna šminka ne može da zaštiti, a još manje da prikrije nedostatke na Vašoj koži. Zato se potrudite da Vašoj koži pružite najbolje što ona zaslužuje.

Od čega zavisi kako ćemo negovati kožu?

Sama nega koža zavisi od tipa i kvaliteta iste, ali zajedničko za sve tipove kože je da joj je prvenstveno potrebna hidratacija.
Od svih godišnjih doba zima ima najnepovoljniji uticaj na Vašu kožu.
Tada je sam motabolički bioritam sporiji, a on je zadužen za proizvodnju novih ćelija.
Same vremenske prilike kao što su vetar, hladnoća, promena vlažnosti vazduha i stalni prelazi iz toplog u hladno (prostorije u kojima se greje, gde je suv i topao vazduh) doprinosi isušivanju kože.
Veliki uticaj na kvalitet ima genetika, a naravno i kvalitet ishrane, kao i zdrav način zivota bez stresa.
Najbolje bi bilo kožu negovati u fazama tokom čitave godine, a to je prelaz jeseni u zimu, nakon zime, pred leto i nakon leta. Naravno, nije na odmet uraditi po neki tretman i između ovih perioda.

Zašto je toliko bitna hidratacija kože?

Kada koža gubi vlažnost (naročito u zimskom periodu), treba je hidrirati kako spolja, tako i iznutra. Sem injekcionih procedura koje imaju najbolji učinak na hidrataciju, trebalo bi unositi dovoljno tečnosti u sam organizam, kao i korisititi odgovarajuće kreme prema tipu kože koje bi sačuvale spoljašnji sloj kože od dehidratacije.
Što se pre počne sa tkvom negom Vaša koža će u poznim godinama izgledati zdravo i negovano i biti zaštićena od prevremenog starenja.

Koji su tretmani najbolji za hidrataciju kože?

  • Preporuka je da tokom zimskih meseci uraditi površinski hemijski piling, koji bi okloniou orožale ćelije sa spoljne površine kože i samim tim obezbedio bolji efekat tretmana koji bi usledili nakon toga.
  • Postoje i tzv. Skin booster-i. To su supstance koje sadrže minerale i hijaluronsku kiselinu koji će nahraniti i zaštititi Vašu kožu u dužem vremenskom periodu. Oni aktiviraju fibroblaste (ćelije vezivnog tkiva koji postiču sintezu kolagena i utiču na regeneraiciju) i samim tim sprečavaju dehidrataciju.
    Hidratacija koju pruža booster kožu će učiniti “punijom” i poboljšati njen tonus, a redvonom upotrebom koža će postatati otpornija, smanji će se fine bore, poboljšaće se tekstura i sam kvalitet kože koja će biti hidrirana i čvršća. Sam efekat boostera se vidi odmah, a kako vreme prolazi efekat je sve izraženiji i bolji.
    U našoj ordinaciji koristimo Juvederm Volite skin booster čije dejstvo traje oko 9 meseci i nakon toga bi se tretan trebao ponoviti.
  • Biorevitalizacija je injektibilna metoda kojom se hijaluronska kiselina, aminokisleine i vitamini ubrizgavaju direktno u kožu. Na taj način postižemo dubinsku hidrataciju kože lica, vrata, dekoltea…
    Vraća se hidrirranost tonus i elastičnost, a koža dobija lepši i zdraviji izgled, jer se pokreću procesi usporavanja staranja.
  • Mezoterapija je injekciona procedura koja se ponavlja u seriji od 3-4 tretmana, ali na nedelju dana. Koktel mezoterapije koji će se upotrebiti određuje se prema tipu kože i za svakog pacijenta je invidualan. On sadrži neumreženu hijaluronsku kiselinu, aminokiseline, oligo elemente, vitamine, minerale… sve ono što je koži potrebno za revitalizaciju. Tretman se može raditi u svim godišnjim dobima i preporuka je za svakoga.

Koja je razlika između mezoterapije i biorevitalizacije?

Preparati za biorevitalizaciju sadrže koncentrovanu hijaluronsku kiselinu visoke molekulske mase, koja ostaje u koži znatno duže u odnosu na hijaluronsku kiselinu koja je sadržana u koktelu za mezoterapiju i koja je niske molekulske mase.
Zato je efekat biorevitalizacije bolji i potreban je manji broj tretmana za postizanje željenog rezultata.

Zakažite besplatnu konsultaciju u Dermaville na tel 066 630 34 34 ili zakažite online.