phoneicon
Fleke na licu I telu2018-04-23T15:21:23+00:00

HIPERPIGMENTACIJE – FLEKE

ŠTA SU HIPERPIGMENTACIJE I KAKO NASTAJU?

Hiperpigmentacije ili fleke su tamna područja na koži koja nastaju usled dugotrajnog izlaganja suncu. Fleke se mogu pojaviti i tokom trudnoće, uzimanja kontraceptivnih pilula ili hormonskog poremećaja. Fleke se najčešće pojavljuju na licu u predelu čela, nosa, obraza, nausnica, a na telu dekoltea, šaka i ramena. Prvi znak starenja kože su fleke ( fotostarenje ), zbog čega treba izbegavati prekomerno izlaganje suncu i adekvatno se štititi. Fleke mogu biti jasno oivičene ( fleke od sunca ) ili razlivene ( melasma ). Razlivene fleke ( melasme ) daju neujednačenu boju koži, a ten izgleda prošarano.

KOJIM TRETMANIMA SE MOGU UKLONITI HIPERPIGMENTACIJE?

U zavisnosti od oblika i načina na koji su nastale, fleke tretiramo pomoću:

DERMAPEN 3 – kombinacija više različitih supstanci koji stimulišu regeneraciju kože i prosvetljuju ten. Saznaj više….

MEZOTERAPIJE – kojom se aplikuje određena vrsta koktela u srednji sloj kože i ima za cilj da ukloni ili ublaži fleke. Saznaj više….

HEMIJSKIH PILINGA – koji imaju za cilj da izbele fleke i ujednače ten, pomoću više različitih vrsta kiselina, a procenat hemijskog pilinga zavisi od tipa kože i inteziteta fleka.Saznaj više….

KAKO ZAŠTITITI KOŽU I SMANJITI POJAVU HIPERPIGMENTACIJA?

Kožu treba štititi od sunčevih zraka tokom cele godine, a naročito u letnjem periodu i nakon tretmana. Adekvatna zaštita smanjuje mogućnost pojave novih fleka, kao i pojačavanje postojećih. Idealnu zaštitu od štetnih sunčevih zraka postižemo pomoću antioksidativnih seruma i krema sa visokim zaštitnim faktorom ( minimum 30 spf). Stručno osoblje DermaVille-a odrediće adekvatan antioksidativni serum na osnovu tipa i stanja kože. Antioksidativne serume kao i kreme sa zaštitnim faktorom potrebno je koristiti tokom cele godine, a ne samo tokom leta. Koža je u tom slučaju sto posto zaštićena od štetnih sunčevih zraka i može da se regeneriše. Primenom adekvatne zaštite postižemo bolje i dugoročnije efekte tretmana.