Bezbolna korekcija nosa hijaluronskim filerima

Retke su osobe koje imaju savršeno prav i simetričan nos, a ova problematika je zastupljena podjednako kod oba pola. Korekcija nosa hijaluronskim filerima, je jednostavna i bezbolna procedura koja može da koriguje mnoge nepravilnosti, čak i grbe nosnog grebena. Uobičajeno je da su za korekciju nosa potrebne veoma male količine filera, u proseku to je samo 1 mililitar!
Nos zauzima središnji deo našeg lica i daje nam „karakter“. Nos u velikoj meri utiče na našu pojavu i izgled.
Zbog svega toga, većina ljudi, nezadovoljna je oblikom i, veličinom nosa, čak iako na njemu postoje samo sitne nepravilnosti.

Korekcija nosa hijaluronskim filerima

Korekcijom nosa hijaluronom se postiže ispravljanje asimetrije, neravnine i sam oblik nosa.
Bitno je istaći da se ovom korekcijom postiže estetski momenat. Svaki drugi problem, kao što je devijacija, problemi funkcije i disanja, rešavaju se hirurški.

Da li se nos povećava dodavanjem filera?

Zavisno od indikacija i željenog cilja, dodatkom filera može se doprineti samo lepšem obliku i izgledu nosa bez bespotrebnog uvećanja. Naravno, najbitnije je obratiti se pravom stručnjaku.

Da li je korekcija nosa hijaluronskim filerima sigurna procedura?

Kao i kod ostalih estetskih procedura, najbitnije je odabrati stručnu ordinaciju. Područje nosa je izuzetno osetljiva regija za rad hijaluronskim filerima, jer se veliki broj krvnih sudova nalazi baš u središnjem delu lica, u regiji nosa. Ako se ova procedura radi van ordinacija i ako je radi nedovoljno stručna i kvalifikovana osoba za rad filerima, može doći do komplikacija zbog kompresije koju može izazvati sam materijal.

Kako izgleda procedura korekcije nosa?

Pre same intervencije, namaže se topikalna anestezija i nakon trideset minuta izvodi se procedura koja traje u proseku dvadesetak minuta. Tretman je potpuno bezbolan.

Kako izleda nos nakon procedure?

Nakon rada moguće je crvenilo, blagi bol i otok, mada kod većine pacijenata nema nikakvih vidljivih tragova rada.

Koliko traje efekat korekcije nosa?

Efekat trajanja korekcije nosa hijaluronom traje u proseku između 12-18 meseci, pa i duže.

Koje sve nepravilnosti na nosu se mogu korigovati?

  • neravnine i ulegnuća nosa, kao i grbe nosnog grebena
  • asimetrije i iskrivljenost nosa u jednu stranu
  • spušten ili zatupast vrh nosa
  • asimetrije u veličini nozdrva

Aplikacijom filera u određene potkožne strukture nadoknađuje se volumen tkiva na mestu gde nedostaje i podiže se vrh nosa, ako je potrebno i samim tim menja se izgled an-face (spreda) i profila, što dovodi do idealne srazmere.

Nepravilnosti nosa, kriv greben ili veliki nos su genetski uslovljeni, ali bitan uticaj imaju i drugi faktori kao što su npr. povrede, prelom nosnih struktura, neka oboljenja i sl. Starenjem nos menja oblik, koža se istanjuje, suši i bora, a hrskavica gubi elastičnost.

Ko izvodi proceduru korekcije nosa?

U ordinaciji DermaVille, proceduru izvode isključivo sertifikovani lekari estetske medicine sa dugogodišnjim iskustvom.

Zakažite besplatnu konsultaciju u Dermaville na tel 066 630 34 34 ili zakažite online.